Commanderij College
Zoeken


Janske uit mavo-4 wint prijs op Eenzaamheidscongres

Bericht geplaatst op: 28-9-2016

Op donderdag 22 september is onze mavo-4 leerling Janske naar een congres over eenzaamheid geweest in Rotterdam. Dit congres heeft als doel om de eenzaamheid onder ouderen en jongeren tegen te gaan.

Janske is hier samen met Join Us naartoe geweest. Join Us bestaat uit een groep jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud die minder makkelijk contact kunnen maken en zoeken. Janske ging niet alleen om het congres te bezoeken. Join Us was namelijk ook genomineerd voor de Nationale Eenzaamheidsprijs, samen met Stichting Oopoeh (opa’s en oma’s die passen op een huisdier) en Beauty voor de senior.
Janske: “We zijn de hele dag in Rotterdam geweest, bij het congres maar natuurlijk ook bij de prijsuitreiking. Eerst hielden de burgemeester, coalitie en andere politieke partijen speeches. Daarna volgde de prijsuitreiking. Voorafgaand aan het congres hebben we in het Brabants Dagblad gestaan en op het congres zelf hebben we voor 300 mensen gesproken. Join Us werd uiteindelijk tweede en won 2000 euro. Het was een super leuke en leerzame dag!”


Terug