Commanderij College
Zoeken


Het Gele Bordje: iedereen aandacht voor rekenen en taal

Bericht geplaatst op: 20-10-2015

In de B-vleugel (van locatie vmbo Gemert) hangt in elk lokaal Het Gele Bordje. Met dit bordje dagen we onze docenten uit om taal en rekenen meer levend te maken voor onze leerlingen. 

 

We gebruiken namelijk al enige tijd het Gele Boekje. Dat is voor onze docenten een handleiding met alle taal- en rekenafspraken. Met het boekje zorgen we ervoor dat we bij elk vak dezelfde afspraken hanteren, omdat we eigenlijk allemaal een beetje taal- en rekendocent zijn. 

 

De Gele Bordjes zijn nieuw. Deze bordjes hangen in elk lokaal om taal en rekenen zichtbaar te maken voor leerlingen en docenten. Zodat ze hier ook iets mee kunnen doen tijdens de les. 

 

Heel veel is mogelijk! Docenten kunnen er een woord van de dag op achter laten of een een wedstrijdje op uit schrijven rond een moeilijke rekensom. Maar ook leerlingen kunnen er dingen op kwijt. Want wie weet heeft een leerling een hele goede leesboektip of weet hij of zij een super goede site om rekenen te oefenen. Alles kan en mag, zo lang het maar met rekenen of de Nederlandse taal van doen heeft. 

 

 Tot dusver hangen de bordjes dus alleen op locatie vmbo Gemert, in de B-vleugel. Als de bordjes een succes zijn, volgen de A-vleugel en vmbo Laarbeek snel.

 

 


Terug