Commanderij College
Zoeken


Klassecontact voor langdurig zieke leerling

Bericht geplaatst op: 22-11-2016

Langdurig en ernstig zieke kinderen missen niet alleen lessen op school, maar ze missen daarnaast ook vooral het contact met hun klasgenoten. Dankzij het project KlasseContact is het mogelijk om in de klas de zogenaamde KPN Klasgenoot (bekend van reclame op televisie) te installeren. Zo kan de zieke leerling vanachter de laptop thuis toch in de klas aanwezig zijn. In heel Nederland werden de afgelopen jaren al meer dan duizend chronisch zieke leerlingen geholpen. 

Onlangs is er een KPN Klasgenoot geplaatst voor een leerling van onze school op locatie havo/vwo. Dat was voor zowel de leerling als voor school een bijzondere gebeurtenis. Door dit project kan hij nu actief blijven deelnemen aan de lessen en contact houden met zijn klas. De KPN Klasgenoot is uitgerust met een goede kwaliteit camera en een goed scherm, zodat de klas en de leerling duidelijk in beeld zijn.

Ook kan de leerling vanuit thuis of het ziekenhuis een ‘vinger opsteken’ via de Klasgenoot. Op de Klasgenoot gaat dan een lampje branden. Zo weet de docent (en de klas) dat de klasgenoot op afstand iets wil vragen of zeggen. Voor de bediening in de klas hebben zich vier klasgenoten, zogenaamde buddies, vrijwillig gemeld. Zij hebben uitleg gehad over hoe het apparaat werkt en zorgen gedurende de dag dat het aangesloten en vervoerd wordt van het ene naar het andere lokaal.

Een prachtig initiatief van KPN. We zijn ontzettend blij dat we het mogen gebruiken!Terug