Commanderij College
Zoeken


Beroepsgerichte profielen

Vanaf augustus 2016 werken we in klas 3 en 4 (bovenbouw) met beroepsgerichte profielen. In totaal zijn er tien profielen. Het Commanderij College biedt vier van deze profielen aan. Het gaat om de volgende profielen:
- Profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
- Profiel Dienstverlening en Producten (D&P) -> Locatie vmbo Laarbeek voor nieuwe leerlingen
- Profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE)
- Profiel Zorg en Welzijn (Z&W) 
- Groen

Op vmbo Laarbeek kunnen leerlingen terecht voor het profiel Dienstverlening & Producten. Op vmbo Gemert kunnen leerlingen voor alle vier de profielen terecht.

De vier leerwegen in het vmbo blijven bestaan.
- Basisberoepsgerichte leerweg (BB)
- Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
- Gemengde leerweg (GL)
- Theoretische leerweg (TL)

Profiel Bouwen, Wonen en Interieur
Een enorme brug waar dagelijks duizenden mensen gebruik van maken, een moderne woonwijk of een gigantische wolkenkrabber: dit zijn allemaal bouwwerken die door mensenhanden worden gemaakt. Wil jij een van die specialisten zijn die hieraan bijdraagt? Dan is het profiel Bouwen, Wonen en Interieur iets voor jou. Je maakt in dit profiel kennis met alle onderdelen van het bouwproces: van het ontwerp tot product, van fundering tot dak.

Profiel Dienstverlening & Producten
Voor veel leerlingen van het vmbo is het lastig om al vroeg een keuze te maken voor welke ze richting ze willen volgen in de bovenbouw. Met het profiel Dienstverlening & Producten kun je die keuze wat langer onderzoeken. Je oriënteert je breed op verschillende beroepen. Je gaat aan de slag met allerlei opdrachten uit verschillende vakgebieden zoals economie, techniek, zorg, landbouw en multimedia. Op die manier leer je jezelf kennen en ontdek je welke talenten je voor de toekomst verder wilt ontwikkelen.

De praktijk staat centraal, je bent op school bezig met praktijkopdrachten en levensecht leren. Je krijgt een actieve rol, je loopt stage en gaat opdrachten buiten de deur uitvoeren. Daarvoor zoeken we de samenwerking op met bedrijven en instanties in Gemert en omstreken.

Profiel Produceren, Installeren en Energie
De lamp in de kamer aandoen, de verwarming hoger zetten of een eitje bakken: een technicus heeft heel veel werk verricht om dat voor jou mogelijk te maken. De elektrische installatie wordt ontworpen, de leidingen zijn aangelegd en het apparaat is ontworpen. In het profiel Produceren, Installeren en Energie komen de richtingen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen.

Je leert aan de hand van tekeningen hoe installaties en producten in elkaar zitten. Deze installaties en producten ga je vervolgens ook zelf maken: twee- en driedimensionaal (2D en 3D). Denk aan een waterleiding of een badkamer, een elektriciteitsnetwerk of een vuurkorf uit metaal. Na een breed basisprogramma is er de mogelijkheid om je verder te verdiepen in een bepaalde richting.

Profiel Zorg & Welzijn
Ga je graag met mensen om en wil jij later een beroep uitoefenen in een wereld waarin je klaarstaat en zorgt voor een ander? Dan is het profiel Zorg & Welzijn de juiste keuze voor jou. Je wordt voorbereid op een beroep in de zorgsector, in het welzijnswerk, in de uiterlijke verzorging, in de horeca, in het toerisme of in de sport.

Meer informatie over het nieuwe vmbo
Wilt u meer informatie over de vernieuwingen binnen het vmbo? Bekijk dan onderstaande brochure of klik hier om hem direct te openen.